Pár hasznos könyv (1. felvonás)

Rendszeresen fogok könyveket ajánlani, mert azok igencsak hasznosak. Ha valaki tanulni, akar, akkor az elérhető könyvek listája talán az egyik leghasznosabb dolog. Mivel én nem preferálom a “warez” dolgokat, így természetesen ár érték arányt is nézek mindig. Volt már példa arra, hogy egy könyv nem volt rossz, de jó sem, ha az árát nézem. Ezen oknál fogva szépen elkezdem kigyűjteni ide azokat a könyveket, melyek lényegesen hozzájárultak a fejlődésemhez vagy épp másokéhoz.

Reguláris kifejezések

Regular Expressions Cookbook, 2nd Edition

by Jan Goyvaerts, Steven Levithan
Old price: $39.99; now: $19.99
Promotion code: DEAL
Detailed Solutions in Eight Programming Languages

Minden fejlesztő életébe eljön egyszer a nap, amikor találkozik ezzel a kifejezésse. Reguláris Kifejezés (Regular Expression). Ha még nem volt ilyen napod, akkor készülj fel, mert lesz, ha a szakméban maradsz. Első hasznosság ma a ezzel foglalkozik. Nem rövid könyv és még kevésbé akciódús 🙂 Tulajdonképpen a regulális kifejezésekről minden, amit tudni lehet. Alapvetően a könyv komplett megoldásokat mutat be több nyelven (C#, Java, JavaScript, Perl, PHP, Python, Ruby, and VB.NET) és azokat boncolgatja. Ma még akciós is. Ezen az áron nagyon jó vétel szerintem. Eredeti áron csak az elvetemültebb fajtáknak ajánlom.

Node.js

Jump Start Node.js

by Don Nguyen
$19.95

Mivel mostanában igen erősen JavaScript orientált lettem és előszeretettel választom célnyelvnek szerver oldalon is, így gondoltam jó vétel lesz. Megvettem, elolvastam és bár a könyv első 50%-a nem sok újat adott, mégis sokat segített pár olyan kérdésben, amiket eddig úgy kezeltem, hogy “Így kell, mert így kell!”, aztán ott volt a második fele, amiből még többet tanultam. Szerintem kezdőknek kötelező darab, ha ezzel akarnak foglalkozni. Haladóknak sem egy rossz dolog, mert tanulhat belőle. Ez a kb. 3,000 Magyar Forint pedig nem sok érte.

Dart

Dart: Up and Running

by Kathy Walrath, Seth Ladd
$14.99
A New, Tool-Friendly Language for Structured Web Apps

Nagyon sokszor leültem, hogy most jól megnézem magamnak azt a Dart-ot, ha már annyire hájpolják. Egyszerűen az alap példakódokon túl sose jutottam. Egyszer aztán ott termett előttem a Dart: Up and Running digitális formátumú iromány. Még nem fejeztem be, de már az első 20-30 oldal után azt kell mondjam, hogy nagyon megérte. Akit érdekel a téma, annak tényleg ajánlom.

Van könyv, ami szerinted hasznos?

Ha van olyan könyv, amely szerinted beillene egy ilyen bejegyzésbe, akkor küld el a linkjét pluszon nekem. Legegyszerűbb, ha megosztod a könyv linkjék, leírod mellé, hogy

  • Miért jó?
  • Miért ajánlod?
  • Milyen területre való?
  • Kiknek lenne hasznos?

ezek után pedig megemlíted a bejegyzésben a +[Dev] Folyam.info Google+ oldalt (mention) vagy csak simán megosztod vele is. Így biztosan eljut hozzám 🙂 Persze ezek most angol nyelvűek, de szeretettel várok magyar tartalmakat is.

Kapcsolódó cikkek:

Balazs Nadasdi

Developer, Project Manager, Blogger, Dad... or sometihng like these