Heroku és a PHP

A Heroku ma bejelentette, hogy frissítették a PHP-s buildpack-et. Úgy látszik végül beadta a derekát és komolyabban veszi, mert nagyon sok PHP-s projekt került az elmúlt időszakban hozzájuk hosztingra. Mit kaptunk? Először is egy új Buildpack-et, amit így lehet elérni:

0

Natív HipHop támogatást

A Facebook által fejlesztett HipHop VM mostantól natívan támogatott. Ez alapvetően egy sokkal gyorsabb, stabilabb, szebb, szivárványosabb dolog. A Facebook segítségével bekerült a rendszerbe és az új pack-ot használva egyszerűen lehet kezelni az alkalmazásokat Heroku Dynokon is. Mostmár úgy, mint a Ruby vagy Python appokat.

Csomagkezelők és First Class Framework-ök

Végre elérhetővé vált érdelmesen a Composer is, ami hatalmas segítséget nyújt szinte bármilyen projektben. Így tulajdonképpen a külső libeket úgy tudjuk kezelni, mint Ruby használata esetén a gem-ekkel. Ezen kívül az új buildpack-el a Symfony és Laravel is használható, ami eddig hatalmas bűvészkedéssel, félig-meddig volt csak igaz.

Heroku XL támogatás

A Heroku XL egy picit drágább Dyno-t jelent, viszont hatalmas teljesítményt is hoz. Nah mostmantól a PHP projektek is megkapták hozzá a támogatást.

Hogyan kezdjünk neki?

Először is hozzunk létre egy index.php állományt. Legyen jelen esetbene egy nagyon egyszerű:

1

Mostmár létrehozható a composer.json, ami ugyebár a Composer leíróállománya.

touch composer.json

Ha ez kész, akkor szórjuk meg egy kis Git-el:

2

Éééés bumm. Kész is. Már fut is a köszönjük alkalmazásunk 🙂

Kapcsolódó cikkek:

Balazs Nadasdi

Developer, Project Manager, Blogger, Dad... or sometihng like these